Hinskens zwaait noodgedwongen af

0

Geert Hinskens (29) stopt na dit seizoen. De rechteropbouwer van Volendam is tot de conclusie gekomen dat zijn lichaam het leven van topsporter niet meer aan kan.

“Sinds mijn laatste hamstringblessure blijf ik last houden van mijn knie en het lijkt erop dat dit niet meer beter gaat worden. Ik volg op de trainingen een aangepast programma, want ik wil het seizoen graag goed afronden. Maar daarna is het beter om te stoppen, want het is fysiek niet verstandig om door te gaan. Ik heb mijn knie nog langer nodig namelijk”, licht Hinskens de lastige keuze toe op de website van Volendam.

In 2014 kwam de schutter over van Quintus. In het vissersdorp ontpopte Hinskens zich tot goaltjesdief. “Ik heb onwijs veel plezier in het handballen gehad en houd er veel goede vrienden aan over. Het is jammer dat het besluit om te stoppen op deze manier voor mij gemaakt wordt”, besluit hij.

Prijs
Hinskens hoopt met Volendam nog een prijs te pakken. De oranjehemden, die na de zomer onder leiding staan van Hans van Dijk, zijn nog in de race om de beker en landstitel. Door de teleurstellende zesde plaats in de BENE-League is Volendam niet geplaatst voor de Final4.

Roos
Door het aantrekken van Collin de Vette heeft Volendam de vervanger van Hinskens al in huis gehaald. Eerder werd bekend dat positiecollega Marnix Roos in de belangstelling staat van Füchse Berlin.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here