Ten Holte bezorgt Dalfsen Supercup

By 27 augustus 2017Voorpagina

Een vernieuwd Morrenhof Jansen/Dalfsen heeft ten koste van Succes Schoonmaak/VOC de Supercup binnen gesleept: 31-33. In de tweede helft was doelvrouw Yara ten Holte goud waard voor de bekerwinnaar.

VOC zocht met een voorsprong (17-16) de kleedkamer op. Vooral routiniers Rachel de Haze en Talisa Groen waren in het eerste half uur op schot namens de landskampioen.

Antonissen
Na rust brak een rommelige fase aan. Door toedoen van keepster Yara ten Holte boog Dalfsen, voor het eerst gecoacht door Monique Tijsterman, de achterstand om (18-23). De jeugdinternational bleef in vier één-tegen-één-situaties op rij overeind. Zelfs de in vorm verkerende Housheer, de Achterhoekse vond liefst dertien keer het net, moest vanaf de penaltystreep buigen voor Ten Holte.

In een uiterste poging kwam een knokkend VOC terug tot 28-29. Een speelse Nele Antonissen bracht in de slotfase de eindzege in veilige haven. De Belgische nieuweling dompelde de Amsterdammers met een mooie solo in rouw.