Hoofdklasser LHV stapt in Eemland

0

Hoofdklasser LHV is de nieuwe fusiepartner van BDC. Samen komen de clubs na de zomer als Eemland uit in de eerste divisie.

Onlangs stapte Fidelitas uit Amersfoort uit het samenwerkingsverband met BDC. De club uit Soest moest om het plekje in de eerste divisie te behouden snel op zoek naar een nieuwe samenwerkingspartner.

Via speler Tim Zwart is contact gezocht met LHV. De goaltjesgetter begon met spelen bij de vereniging uit Leusden en polste met succes zijn oude club om samen te werken.

Breedtesport
Nooit eerder was er competitiehandbal op dergelijk hoog niveau in Leusden te bewonderen. LHV promoveerde in 2019 naar de hoofdklasse. In de landelijke klasse eindigden de blauw-witten afgelopen seizoen als laatste.

Voorzitter van LHV Marito Voogt in de Leusder Krant: “We zijn wel eens eerder benaderd voor een samenwerking, maar hebben toen de boot afgehouden. Nu stonden we er anders in. Nog steeds staat bij ons de breedtesport voorop en faciliteren wij als vereniging niet een hele groep die op hoog niveau gaat spelen.”

Enorme impuls
Paul van den Deijssel, technische man bij Eemland, legt de waarde van de nieuwe constructie uit: “De regio Eemland is een grote witte vlek als het gaat om heren seniorenhandbal. Daarom vinden wij het zo belangrijk om in de eerste divisie te blijven spelen.”

“Doordat Fidelitas de samenwerking stopte zijn we verder gaan kijken en mede via Tim kwamen we bij LHV terecht”, vervolgt Van den Deijssel. “Voor Eemland is dit een enorme impuls. We gaan nu om en om onze thuiswedstrijden in Leusden en Soest spelen.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here