Housheer en Nykobing terug van weggeweest

1

Door een knappe uitzege in Kopenhagen mag Nykobing nog hopen op de halve finale om de Deense landstitel. Op maandagavond versloegen Dione Housheer en consorten Kobenhavn Handbold: 29-34.

Voor rust sloegen de gasten, die na een sterke competitiestart te maken kregen met een vormdip, een gaatje van drie (15-18). Met vijf goals had Housheer een fraai aandeel in de overwinning. Aan de overkant kwamen ook landgenoten Larissa Nusser (3), Debbie Bont en Kelly Dulfer (beide 2) tot scoren.

Door het resultaat nadert Nykobing de titelhouder uit de hoofdstad op één punt. Met een wedstrijd minder gespeeld te hebben voert Odense HC kampioensgroep 1 nog altijd aan.

Tussenstand kampioensgroep 1:
1. Odense HC 4-8
2. Kobenhavn Handbold 5-7
3. Nykobing 5-6
4. TTH Holstebro 4-0

Op 22 april ontvangt Nykobing het reeds uitgeschakelde TTH Holstebro. Kobenhavn Handbold krijgt de zware taak favoriet Odense HC op vijandelijke terrein te kloppen.

Team Esbjerg
In kampioensgroep 2 gaat Team Esbjerg met acht punten uit vier duels aan de leiding. Herning-Ikast Handbold (vijf punten) en Aarhus United (vier punten) lijken met nog twee speelrondes te gaan te moeten mikken op de tweede plaats.

1 REACTIE

  1. Knap zeg die Nederlandse debutanten in het Deense handbal!
    Hebben Nusser en Housheer doorgaans een basisplek?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here