Houten lacht, Kwiek huilt

1

Het seizoen 2019/2020 kent door de uitbraak van het coronavirus en vroegtijdige stop geen kampioenen, promovendi en degradanten. Dat heeft voor een aantal ploegen grote gevolgen.

Houten blijft in de BENE-League. De hekkensluiter zou met Volendam moeten spelen om lijfsbehoud, maar door de beslissing van het NHV zijn de Utrechters ook na de zomer in de grensoverschrijdende topcompetitie te bewonderen. In Freek Gielen heeft Houten een opvolger voor Rick Louw gevonden.

Koploper van de eredivisie Quintus en runner-up E&O mogen niet spelen om promotie naar de BENE-League. Voor degradatiekandidaten Olympia’89/DOS’80 en Havas blijft een gevecht met eerste divisionisten om handhaving bespaard.

Kwiek en Bevo 2
Voor Kwiek (vrouwen) en Bevo 2 (mannen) zijn de druiven misschien wel het meest zuur. De ploegen uit de eerste divisie hadden reeds het kampioensfeest erop zitten. Ook Fortissimo was als nummer twee reeds zeker van promotie naar de eredivisie. Daardoor gaat een streep.

Ook in de verschillende tweede divisies, hoofdklasses en afdelingsklasses wordt geen kampioen en degradant aangewezen. Ploegen die actief zijn in de breedtesport, eerste klasse of lager, kunnen bij het NHV een verzoek indienen na de zomer uit te willen komen in de hoofdklasse.

Artikel 30 lid 3
Gelijktijdig met de bekendmaking van de competitiestop en gevolgen heeft het NHV de deur voor eventuele promovendi en degradanten op een kier gezet. Een club kan op basis van artikel 30 lid 3, wensen van indelingen, een verzoek van promotie of degradatie indienen bij de handbalbond.

Foto: FotoReza

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here