HSG Nordhorn-Lingen haalt Visser naar Duitsland

By 31 juli 2020augustus 1st, 2020BENE-league, Buitenland, Competities, Duitsland, Featured

Sander Visser (21) speelt het aankomende seizoen in Duitsland. HSG Nordhorn-Lingen neemt de rechterhoekspeler van Volendam per direct over.

Advertentie

Visser volgt over de grens landgenoot Nicky Verjans op. De oud-international heeft besloten te stoppen. Bij HSG Nordhorn-Lingen staan ook Bart Ravensbergen, Toon Leenders en Patrick Miedema onder contract.

In december was er al eens contact tussen Visser en de club uit de Bundesliga. Na versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus werd de transfer afgerond. “Ik heb twee jaar van mijn studie Fysiotherapie achter de rug en wilde na mijn opleiding naar het buitenland, maar deze kans kan ik niet laten schieten. Ik ben 21 en kan achter een speler als Robert Weber spelen.”

Robert Weber
Bij HSG Nordhorn-Lingen is Weber, international van Oostenrijk, de onbetwiste nummer één op de rechterhoek. “Dat heeft me er niet van weerhouden de stap nu al te maken. Ik heb bij het maken van mijn keuze ook hulp gehad van Gerrie Eijlers en Fabian van Olphen. Zij adviseerden me ook naar Nordhorn te gaan. Alleen al op trainingsgebied is dit een gigantische stap. Niet te vergelijken met spelen in de BENE-League.”

Advertentie

In 2016 maakte Visser de overstap van Houten naar E&O. In Emmen brak de linkspoot door in de eredivisie. Het leverde Visser een transfer naar Volendam op. Met de oranjehemden uit het vissersdorp won hij in 2019 de beker.

Ingang
“Je komt als Nederlander niet zo maar in Duitsland”, legt Visser uit. “Ik heb een ingang. Ook al speelt iemand als Weber voor me. De clubs in de Bundesliga en tweede Bundesliga gaan me leren kennen. Er gaat naar me gekeken worden. Dat is belangrijk voor mijn carrière.”

HSG Nordhorn-Lingen heeft zeer goede ervaringen met Nederlanders op de rechterhoek. Naast Verjans speelden ook internationals Alec Smit en Bobby Schagen in het rood-wit van de club gelegen bij de grens van Overijssel. “Ze waren op zoek naar een jonge en technisch vaardige rechterhoek. Ik heb nog een hoop te leren, maar ze vinden me in de afronding sterk.”

Tussenstap
Visser heeft voor één jaar getekend met de optie voor een tweede jaar. “Ik wil graag bij HSG Nordhorn-Lingen slagen”, besluit Visser. “Als daar een tussenstap, bij bijvoorbeeld een andere club in Duitsland, bij hoort is dat helemaal niet erg. Ik zie erg uit naar de eerste training bij deze grote club.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie