HSG Nordhorn-Lingen punt van promotieplaats

0

Het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen is de tweede plaats in de tweede Bundesliga in Duitsland genaderd tot één punt. Daarmee behoort promotie met nog acht duels te gaan tot de mogelijkheden.

In de dertigste speelronde ontdeed HSG Nordhorn-Lingen zich van belager ASV Hamm-Westfalen: 28-27. Alec Smit en Patrick Miedema scoorden ieder drie keer.

Runner-up HSC 2000 Coburg verslikte zich in eigen huis in VfL Lübeck Schwartau (23-28). Door de struikelpartij van de promotiekandidaat verkleint HSG Nordhorn-Lingen de kloof met de nummer twee tot één punt.

Wilhelmshavener HV
Ook het tegen degradatie vechtende Wilhelmshavener HV kende een succesvolle zaterdagavond in de tweede Bundesliga. Door een overwinning op concurrent TV Grosswallstadt (37-32) stijgen de blauw-roden, met drie Nederlanders onder contract, naar plaats zestien.

Rutger ten Velde
Met vijf goals uit vijf pogingen was international Rutger ten Velde belangrijk voor Wilhelmshavener HV. Ook Bartek Konitz (3) en Duncan Postel (2) werkten zich over de grens op het scoreformulier.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here