Hubo Initia Hasselt te sterk voor HC Visé

Na twee gelijke spelen deed Hasselt er maar beter aan om terug aan te knopen met de overwinning. HC Visé, bezig aan een sterk seizoen, kwam langs in de Alverberg. Initia kon de punten thuishouden en won met 22-18 na een moeizame wedstrijd.

Na een indrukwekkende minuut stilte kwam de wedstrijd maar traag op gang. Bogaerts kon het eerste doelpunt pas in de derde minuut scoren. Even later stond het via Houbrechts en Robyns 3-1. Initia leek snel komaf te willen maken met de Luikenaren, getuige de 6-2 na 13 minuten. De thuisploeg begon echter slordig af te werken, en moest toezien hoe Visé terug in de wedstrijd kwam tot 7-6. Initia liep opnieuw uit via Ooms en Bogaerts, maar aan de overkant milderden Flajs en Danesi tot 11-8 aan de rust.

Ook in de tweede helft kwam er geen beterschap in het slordige spel. Roelants en Jackers zorgden even voor beterschap bij 15-11. Hasselt vergat af te werken en stapelde de missers ook op de vrije tegenaanval op. Na 46 minuten werd de voorsprong een tikkeltje groter dankzij Robyns.

Echt een grote afstand nemen van Visé zat er nooit in, al brachten de bezoekers Hasselt ook nooit echt in de problemen. Eindstand: 22-18 na een wedstrijd waar enkel de twee punten van onthouden moeten worden…

Even rust nu voor de Hasselaren met de bekerfinales en interlands van de komende twee weken. Hubo Initia Hasselt komt pas terug in actie op 16 april in de Alverberg tegen Merksem. Eveneens de dag van de eerste damesfinale tegen Bocholt!

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim Houbrechts 2, Simon Ooms 2, Xander Jackers 1, Kai Verhoeven 4, Ruben Roelants 2, Tom Robyns 5, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 2, Eligio Pepels, Robbert Bogaerts 3, Mattias Van Criekinge 1, Andrei Buciuman, Jente Haesevoets
Tijdstraffen: 3x

HC Visé: Gourgoumis, Lupica, Gava 1, Glesner 2, Van Looy, Eubelen, Geradon, Danesi 6, Danse 2, Flajs 3, Marchal 2, Popivoda 1, Cutaia, Massat