Hurry-Up en Quintus in degradatiegevaar

0

Hurry-Up en Quintus lijken zich te kunnen focussen op de strijd tegen degradatie uit de BENE-League. Met nog zes duels te gaan bevinden beide clubs zich in de staart van de competitie. 

De slechtste Nederlandse ploeg uit de BENE-League degradeert dit seizoen rechtstreeks naar de eredivisie. De kampioen van de nationale competitie gaat direct omhoog. Koploper Houten heeft heel goede papieren.

Voor de vijfde genoteerde club van het land wacht een play-off met de runner-up van de eredivisie. Hurry-Up, dat tiende staat, is genomineerd. De Zwartemeerders weten alleen KV Sasja en Quintus onder zich te houden. Laatstgenoemde betreft een landgenoot.

Rob Vis
Met slechts drie punten ziet het er slecht uit voor Quintus. De Heulse formatie wisselde in de winterstop van trainer. Onder leiding van Rob Vis werd dit weekend nipt gebogen voor hoogvlieger Visé (21-23). Bij iedere nederlaag verliest Quintus grip.

Stand staart BENE-League:
9. Hasselt 16-13
10. Hurry-Up 16-9
11. KV Sasja 16-5
12. Quintus 16-3

De degradatiekandidaten uit Nederland treffen elkaar op 23 februari. In Zuid-Holland hoopt Quintus opnieuw te winnen van Hurry-Up. In de herfst flikten de groen-witten het kunstje (27-28). Het betekende de enige zege van Quintus tot nu toe in de BENE-League.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here