Hurry-Up verliest na rust van Zweedse koploper

By 16 november 2019Voorpagina

Tot 12-12 leek Hurry-Up in de derde kwalificatieronde van de Challenge Cup kansrijk tegen Alingsas HK. Na veertig minuten nam de Zweedse koploper ruim afstand van de Drentse BENE-Leagueploeg, waardoor de return een formaliteit lijkt (21-32).

Ronald Suelmann scoorde voor rust zes keer. Mede door de vorm van de aanvoerder van Hurry-Up en stops van Sven Hemmes leidde de thuisploeg plots met 11-8. Nog voor rust kwam Alingsas HK op gelijke hoogte.

De Zweedse opponent is de koploper in de vaderlandse eredivisie. Een week geleden was de Europese tegenstander van Hurry-Up nog met 29-28 te sterk voor Champions League-deelnemer IFK Kristianstad. Na de pauze deed Alingsas HK de Zwartemeerders pijn.

Waar Hurry-Up veel fouten maakte, sloegen de Scandinaviërs in de omschakeling toe. Via 17-22 en 20-29 klonk bij 21-32 het eindsignaal. Over een week komt Hurry-Up in actie tijdens de return in Zweden.

Dinsdagavond speelt Hurry-Up in de BENE-League. De formatie van Joop Fiege ontvangt Tongeren.