Hurry-Up wint derby van E&O

0

Hurry-Up laat zich niet weer verrassen

In de Derby van het Noorden heeft Hurry-Up zich niet voor de tweede keer laten verrassen door E&O. De ploeg uit Zwartemeer won na een flitsende start de wedstrijd met 32-37. Toch was coach Fiege niet tevreden. “Behalve het eerste kwartier hebben we een dramatische wedstrijd gespeeld”, aldus de coach van Hurry Up tegen RTV Drenthe.

Hurry-Up startte fantastisch aan de wedstrijd en kwam al vroeg op een 0-4 voorsprong. De gasten konden naar hartelust breaks lopen door fouten aan de Emmense kant. De coaches van beide ploegen tegen RTV Drenthe: “We startten dramatisch en sloten veel te vroeg af. Hurry-Up kon eenvoudig de break lopen”, aldus E&O-coach Edwin Kippers. “Het begin was goed, maar na een kwartier was het goede spel helemaal verdwenen. Ze dachten dat ze hier op vijftig procent wel konden winnen”, sprak Fiege. “Het gaat om concentratie en focus. Dat kan ik ze tijdens een training niet leren. Misschien moeten we harder ingrijpen, spelers die falen moet ik dan maar wisselen en op de tribune zetten. In de play-offs moet je geconcentreerd zijn en dat moet je ook in deze wedstrijden uitstralen.” De goede beginfase kon Hurry-Up niet doortrekken tot aan de rust en de voorsprong van negen doelpunten verdween als sneeuw voor de zon. De ploegen gingen rusten met een 14-17 stand.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. E&O rook bloed en toen Tommie Falke een break over het doel gooide kwam E&O zelfs tot op één punt, 23-24. Toen stond echter Litouwer Vaidas Trainavicius op. De middenopbouwer nam zijn ploeg op sleeptouw en zorgde voor het bevrijdende gaatje van 5 punten.
Kippers was ondanks de nederlaag en het zwakke begin van zijn ploeg toch redelijk tevreden. “Over ons spel ben ik zeker tevreden. We speelden in fases beter dan Hurry-Up. Ik had graag nog een keer gestunt, maar het zat er helaas niet in. Toch denk ik dat wij de enige ploeg blijven waar Hurry-Up dit seizoen punten heeft gemorst.
Vaidas Trainavicius scoorde 13 keer. Zijn teamgenoot Tommie Falke maakte er 10 en Ronald Suelmann 7. Aan de kant van E&O werd René Jaspers topscorer met 7 treffers. Mareno de Boer en Marwin van Offeren scoorden ieder vijf keer.

Bron: Niels Dijkhuizen & RTV Drenthe
Foto: Hurry-Up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here