“Ik ben niet bang om door te wisselen”

0

Bondscoach Manu Mayonnade kijkt erg uit naar zijn eerste WK. Oranje opent het wereldkampioenschap in Japan over tien dagen. De Fransman vindt zijn team jong en beloftevol. 

Tieners Bo van Wetering en Larissa Nusser maken in Japan hun debuut op een eindtoernooi. Zo houdt Mayonnade zich aan zijn belofte door te selecteren. Krachten als Lynn Knippenborg en Charris Rozemalen zijn afgevallen.

“Het team is jong”, bevestigt de bondscoach van Nederland. “Ik ben niet bang om door te wisselen. Larissa, Dione Housheer, red.), stuk voor stuk goede speelsters die in het buitenland wekelijks op hoog niveau acteren. Ook zij kunnen een belangrijke rol gaan spelen.”

Kwaliteit
“We starten met de basis en ik ben niet bang te wisselen. Het team heeft kwaliteit. Daar ben ik van overtuigd”, liet Mayonnade vallen op de persconferentie in Amsterdam. Voor de vlucht naar Azië nam de nationale ploeg tijd voor de pers.

Debuut
Mayonnade is sinds begin 2019 in dienst bij het NHV. Hij combineert het bondscoachschap met het trainen van Champions League-ploeg Metz Handball. De Fransman was als oefenmeester nog nooit actief op een eindtoernooi.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here