“Ik heb natuurlijk nooit afgezegd voor Oranje”

0

In de tiende uitgave van Handbal Inside Magazine komt Tim Remer aan het woord. De 85-voudig international raakte anderhalf jaar geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie. Remer krabbelt op en heeft nog één doel: het EK spelen met Oranje. 

“Ik heb natuurlijk nooit afgezegd voor Oranje. Ik heb nooit zoals Fabian van Olphen of Mark Bult bedankt. Door een blessure moest ik afhaken. Ik heb alle jaren van drama en ellende bij het Nederlands team doorgemaakt. In de hoop een eindtoernooi te halen. Dan gaat het me niet gebeuren dat er succes wordt geboekt en dat ik vanaf de kant toe moet kijken.”

Bij Hurry-Up nam Remer het afgelopen seizoen de trainersrol op zich. “Het is een erg leerzaam seizoen geweest. Ik ben, in vergelijking met mijn tijd als speler, heel anders gaan kijken naar coaches voor een groep”, lacht de hoekspeler. “Er komt voor een trainer/coach veel meer bij kijken dan alleen verstand van het spelletje hebben. Het is meer dan alleen de beste poppetjes op de juiste plek zetten. Je moet een groep smeden en de juiste tactiek kiezen. Daar zit heel veel tijd en aandacht in. Dat was in het begin wel even schrikken, maar als ik erop terugkijk vooral heel leerzaam.”

In de komende maanden wil Remer fit worden en zijn waarde voor Hurry-Up in de BENE-League bewijzen. “Ik heb altijd op mijn lichaam kunnen vertrouwen. Pijntjes heb ik gehad, maar die gingen snel over. Ik zie dit als een ongelukje van mijn lichaam. Ik ben sterk genoeg om weer dichtbij mijn oude niveau te komen”, weet hij zeker. “Mijn grote voordeel is dat ik als hoekspeler op de 2-positie kan verdedigen. Daar heb ik ook onder Erlingur Richardsson gestaan.”

Benieuwd naar het hele verhaal? Abonneer je op het Handbal Inside Magazine. Eind augustus komt de nieuwste editie uit.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here