“Ik heb niet voor de makkelijkste weg gekozen”

0

Florent Bourget (20) is een van de drie verrassingen in de selectie van de Oranjemannen voor de start van de EK-kwalificatiereeks. De spelmaker met een dubbel paspoort liet deze zomer thuisland Frankrijk en de sterke Proligue achter. De uitnodiging van bondscoach Richardsson is voor Bourget de bevestiging waar de beleefde opbouwspeler naar op zoek was. 

Assistent bondscoach Edwin Kippers hing maandag aan de lijn om Bourget het goede nieuws te vertellen. “Ik had het niet zien aankomen. Ik zat niet bij de voorselectie van 29 spelers”, is Florent Bourget eerlijk. Door blessures van spelmakers Miedema en Steins kwam er een plek vrij voor de voormalig jeugdinternational. “Mijn doel is om op een hoger niveau te spelen. Door de uitnodiging voor het nationale team krijg ik de kans te spelen met betere en oudere spelers, die actief zijn in sterke competities.”

Landstitel
Met een dubbel paspoort op zak kwam de Fransman op de radar bij de scouts van de nationale jeugdploegen. Door de transfer van zijn thuisland naar Volendam wilde Bourget hen een handje helpen. “Ze kunnen me wekelijks in de BENE-League zien spelen”, weet Bourget. “Bij Volendam zijn uitstekende faciliteiten. Ook leer ik op deze manier de taal. Ik ben blij met de stap die ik gemaakt heb.”

In Noord-Holland kende Bourget in de clubkleuren van Volendam een goede competitiestart. In de eerste vier duels scoorde hij negentien keer. Bourget: “We hebben een complete ploeg. We zijn een van de kanshebbers op de landstitel. Op papier gaat dat heel lastig worden. Ook Aalsmeer en LIONS zijn sterk. Maar we maken een kans. Op het veld kan heel veel gebeuren.”

Proligue
“Ik heb niet voor de makkelijkste weg gekozen”, begint de spelmaker over de spannende transferzomer die achter de rug is. “In Frankrijk is het niveau hoger. Mijn oude ploeg Chatres Métropole Handball doet het erg goed. Ze staan in de top van de Proligue. Je kunt zeggen dat ik een risico genomen heb. De uitnodiging van Oranje is voor mij een bevestiging dat ik de juiste keus heb gemaakt.”

Na meerder jeugdinterlands voor Nederland kan Bourget tegen Estland en Letland zijn debuut maken voor Oranje. “Ik ben inmiddels gewend aan de kleur van het shirt”, lacht Bourget. “Een aantal jaren geleden heb ik voor de Nederlandse ploeg gekozen, omdat ik in dit land meer kans heb bij de A-ploeg te komen. Dat is altijd mijn doel geweest en komt nu dichtbij.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here