“Ik hoop enorm dat we kunnen verrassen”

0

Bij Houten liepen ze er begin dit seizoen niet voor weg. Na het mislopen van promotie naar de BENE-League zou het dit seizoen wel raak moeten zijn. Afgelopen zaterdag tegen Aalsmeer 2 werd door Harmen Voogt en consorten de belofte met overtuiging ingelost.

De opleidingsploeg werd weggeschoten (32-17), waarna het kampioensfeest kon losbarsten. “In de rust voel je al dat het niet meer mis kan gaan. Na veertig minuten gaat de rem erop en kan iedereen speelminuten maken. Als het eindsignaal dan klinkt en je weet dat je volgend seizoen in de BENE-League gaat spelen is de ontlading behoorlijk groot”, steekt doelman Harmen Voogt meteen van wal.

Drie seizoenen geleden kwam de goalie over van Hurry-Up. Na jaren zwoegen in de eredivisie promoveert Voogt in de clubkleuren van Houten naar de BENE-League. “In mijn eerste jaar bij Houten trainden we drie keer in de week. Inmiddels zitten we op drie zaaltrainingen en twee krachttrainingen”, legt Voogt de weg naar de top uit. “We hebben onszelf proberen klaar te stomen voor de BENE-League. Ik denk dat we het niveau van de eredivisie zijn ontgroeid.”

Directe promotieregeling
Houten gaat na de zomer het plekje van het gedegradeerde Quintus innemen. De directe promotieregeling kon rekenen op kritiek. Zo zouden eredivisionisten beginnen aan een kansloze missie. “Ik hoop enorm dat we kunnen verrassen’, is Voogt gretig. “De eerste doelstelling van de club is bereikt. Het is tijd voor de volgende stap. Daar wordt intern aan gewerkt. De faciliteiten bij Houten blijven verbeteren. Naast dat de intensiteit wordt opgeschroefd wordt ook gekeken naar zaken als voeding en rust.”

“De faciliteiten bij Houten blijven verbeteren”

Samen met teamgenoten Stijn Hoefnagels, Thies Berendsen, Jarn van Gool en Rens van Kregten maakte Voogt bekend met Houten de BENE-League in te gaan. De doelman heeft niet lang nagedacht over een nieuwe krabbel in Utrecht. “We kunnen het niveau aan”, zegt Voogt. “Dat hebben we tegen Bevo in de beker laten zien. Dat was de eerste test. Aalsmeer wacht in de kwartfinale, dat is de tweede test. Een hele uitdaging. In die wedstrijd moeten we laten zien dat we een constant niveau kunnen halen.”

Gerichte versterkingen
“In de BENE-League moet je laten zien dat je een niveau vast weet te houden”, besluit de enthousiaste sluitpost. “Belangrijke jongens blijven voor een nieuw jaar. Daarnaast is de club natuurlijk aan het kijken naar gerichte versterkingen.”

Foto: Ils Pattipeilohy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here