Imposante reeks HSG Blomberg-Lippe: elf duels ongeslagen

0

Na vier speelrondes in de Bundesliga moest HSG Blomberg-Lippe het doen met een elfde plaats. Een imposante reeks later is de ploeg van onder andere WK-ganger Angela Steenbakkers de top-4 binnen geschoten.

Kampioenskandidaat TuS Metzingen werd afgelopen weekend aan de zegekar gebonden (27-25). Uit de laatste elf duels behaalde HSG Blomberg-Lippe liefst eenentwintig punten. Tien zeges en één puntendeling. Bijzonder knap.

Champions League
Aanstaande woensdag krijgen Steenbakkers, Van Buren, Michielsen en Van Zijl de ultieme ‘testcase’ voor de kiezen. Een bezoek aan koploper Thüringer HC staat op de agenda. Bij een nieuwe zege zou HSG Blomberg-Lippe op de ranglijst over nummer drie TuS Metzingen heen kunnen gaan. Daarmee kan de revelatie in Duitsland de Champions League ruiken.

Sinds de zomer van 2017 speelt het Nederlandse viertal in de blauwe kleuren van de Duitse ploeg. Cirkelloopster Celine Michielsen kwam over van TuS Metzingen. Steenbakkers, Van Buren (beide Dalfsen) en Van Zijl (Quintus) ruilden de eredivisie in voor de Bundesliga.

Weekend
Dit weekend ontvangt het Nederlands getinte HSG Bad Wildungen Vipers, waar Schmidt-Robben bekend maakte te stoppen, TuS Metzingen. Ook het treffen tussen Buxtehuder SV en Bayer 04 Leverkusen is interessant.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here