Interessant degradatietreffen in Almere

0

Op zaterdagavond in Almere treffen thuisploeg Havas en Olympia’89/DOS’80 elkaar. Vorig seizoen kwamen beide teams nog uit in de eerste divisie. Dit jaar knokken de aanstaande opponenten tegen degradatie uit de eredivisie.

Het verschil op de ranglijst tussen Havas en Olympia’89/DOS’80 is één punt in het voordeel van de formatie uit Flevoland. Havas, dat als runner-up in de eerste divisie samen met kampioen WHC/Hercules direct promoveerde, was in de tweede speelronde te sterk voor Tachos uit Waalwijk (33-28) en staat op twee punten.

Olympia’89/DOS’80 heeft nog niet gewonnen. De Ossenaren snoepten een aantal weken geleden een punt af van DFS Arnhem. De partij in Gelderland eindigde in 30-30. Het punt werd gevierd door de hekkensluiter uit Noord-Brabant.

Play-downs
Zaterdagavond gaat het in Almere om de knikkers. De winnaar van het degradatietreffen deelt een tik uit aan de concurrent. Van directe degradatie is geen sprake. Zowel de nummer 11 als 12 in de eredivisie is veroordeeld tot het spelen van play-downs met de vier periodekampioenen uit de eerste divisie.

Beker
WHC/Hercules, de derde promovendus van dit seizoen, staat op een veilige tiende plaats. Mede door een sterke competitiestart hebben de Hagenezen al acht punten uit de eerste tien duels. Daarmee lonkt deelname aan The Lucky Seven Cup voor de fusieploeg. De nummers 3 tot en met 10 in de eredivisie spelen in de lente om twee tickets voor de achtste bekerfinale in 2021.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here