Interlandcarrière Eijlers eindigt op EK in Trondheim: “Indrukwekkend”

0

De interlandcarrière van Gerrie Eijlers (39) is over. De EK-duel tegen Spanje in Trondheim was het laatste kunstje van de doelman in het shirt van de nationale ploeg.

In de tweede helft van het laatste pouleduel tegen de titelhouder kwam Eijlers binnen de lijnen. Het duurde even voor hij een bal stopte. “Ik had het gevoel dat de dekking niet meer tot het gaatje ging. Dan krijg je veel open kansen”, blijft Eijlers ijverig.

De Amsterdammer heeft zijn laatste wedstrijd voor Nederland gespeeld en blijft als altijd koel. Toch was Eijlers in Trondheim bewust van zijn laatste beurten in het shirt van de nationale ploeg. “Indrukwekkend”, noemt de goalie het debuut op het EK. “Het houdt je bezig. Ook vandaag op het veld. Gelukkig wist ik op het eind nog een aantal ballen te stoppen.”

“Ja, en nu dan?”, vraagt hij zich hardop af. Eijlers maakt het seizoen af bij Volendam. “Ik heb genoten.” Het zit erop voor Eijlers. Hij vraagt netjes aan de verslaggever of hij zich mag douchen en verdwijnt achter het gordijn.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here