Internationals kampioen van Duitsland

SG BBM Bietigheim heeft zich woensdagavond gekroond tot kampioen van de Bundesliga. Daarmee mogen vier Oranje-internationals een fraaie titel bijschrijven.

Advertentie

In het kampioensduel op bezoek bij Bayer Leverkusen won de ongeslagen koploper, na een 15-16 stand bij rust, met 24-28. Angela Malestein werd de beste scorende landgenoot. De rechterhoekspeelster maakte vier goals.

2013
Door de overwinning is SG BBM Bietigheim niet meer in te halen door Thüringer HC. Met nog twee duels te gaan heeft de koploper uit Zuid-Duitsland nog geen misstap begaan. Het is de eerste titel in de clubgeschiedenis van de Duitse topclub. In 2013 promoveerde Bietigheim naar de Bundesliga.

Wester, Smeets, Visser en Malestein zijn nog in de race voor de magische triple. Naast de Final4 om de ‘Pokal’ is de Duitse kampioen ook nog actief in de EHF Cup. Aanstaande zondag wordt het eerste finaleduel gespeeld tegen Rostov-Don.

Rozemalen
De Nederlandse topspeelsters verlengden onlangs bij de kersverse titelhouder. Charris Rozemalen gaat de internationals vergezellen. De schutter van VOC stapt na de zomer over.

Foto: FotoReza

Advertentie