Internationals zien uit naar komst Mayonnade

0

Internationals en vriendinnen Lois Abbingh en Tess Wester zien uit naar samenwerken met de nieuwe bondscoach van Oranje: Emmanuel Mayonnade. Dat heeft het duo laten weten op NPO Radio 1.

Het radiostation belde het tweetal na het onderlinge treffen in de Champions League. In de hoofdfase ontving het Odense HC van Wester poulegenoot Rostov-Don waar Lois Abbingh sinds afgelopen zomer onder contract staat. De gasten uit Rusland wonnen (26-30) en verzekerden zich van de kwartfinale.

“Ik speel liever samen dan tegen elkaar. Gelukkig vergeet je dat wanneer de wedstrijd begint”, liet Lois Abbingh na het duel weten. De schutter scoorde vier keer, waaronder eenmaal bij haar landgenoot. Het was voor het eerst in hun carrière dat beide vriendinnen tegen elkaar stonden.

Metz 
Op NPO Radio 1 werd het tweetal ook gevraagd naar de aanstelling van de nieuwe bondscoach. “Het Franse handbal staat op de kaart”, liet Wester weten. “Daarnaast heeft hij veel, goede, ervaring opgedaan bij Metz. Daar werkt hij met veel jonge meiden.”

Eind maart
Abbingh kent Mayonnade uit haar periode bij het Franse Issy Paris. “Hij is tactisch sterk. Ik denk dat het een heel goede keus is”, vertelde de Groningse. Eind maart maakt de nationale ploeg kennis met de Fransman wanneer er twee keer geoefend wordt tegen Duitsland.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here