Janssen ziet Limburgse fusieclub opkrabbelen

0

Het tijdperk dat LIONS met overmacht een collectie zilverwerk binnenhaalde is voorbij. De drievoudig landskampioen bleef afgelopen seizoen zelfs met lege handen achter. Een tussentijdse controle met hoekspeler Lino Janssen (27).

In 2008 voegden de herenteams van BFC, Sittardia en V&L zich samen tot LIONS. “De meningen over de fusie waren erg verdeeld en dat is zeer begrijpelijk. Alle drie de clubs hadden zo hun redenen door te gaan en samen te werken. Voor mij als jonge speler, ik was 16 jaar, was het een heel mooie kans met de grootste talenten uit Limburg in één opleidingsploeg te spelen. Voor mij was het een geweldige stap. De eerste zet richting de landstitel”, opent Lino Janssen het gesprek.

De hoekspeler is een exponent van de fusie. Als tiener sloot hij in de eerste divisie aan bij LIONS 2, om twee jaar later door te stoten naar de hoofdmacht. In 2010 behaalde de Limburgse fusieclub voor het eerst de finale om de landstitel. “We waren heel blij met het behalen van de finale, maar Volendam bleek een maatje te groot. Ook in de jaren daarop werden we steeds door hen verslagen. We hadden een geweldig team en zaten er zo dicht tegenaan. Met de komst van Monique Tijsterman is er een switch gekomen. We zijn meer gaan trainen. Ook op gebied van fysieke en mentale begeleiding maakte de club belangrijke stappen.”

Eerste titel
Onder Tijsterman vierde Janssen in 2015 zijn eerste kampioensfeest. “Het was zo ontzettend fijn dat we erin slaagden Nederlands kampioen te worden”, glundert hij. Met spelers als Marco Vernooy, Luc Steins en Kay Smits binnen de gelederen werd de schaal omhoog gehouden. “Na al die jaren dat het niet lukte en tegenstanders van de fusie kritiek leverden, wisten we Volendam in de finale te verslaan. Die eerste titel vergeet ik nooit meer. Er kwam zoveel los. Het was een bevestiging dat de samenwerking in de regio werkte. Een hoogtepunt in mijn carrière.”

In de tiende uitgave van Handbal Inside Magazine blikt Janssen vooruit op de toekomst. Dit seizoen staat LIONS onder leiding van Christopher Jauernik. Janssen: “Zijn aanwezigheid heeft een positieve werking op de groep.” Abonneer je hier op Handbal Inside Magazine. 

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here