Japanse premier over uitstellen Spelen: “Mogelijk onvermijdelijk”

0

De Japanse premier Shinzo Abe heeft vandaag voor het eerst gezegd dat hij het verplaatsen van de Olympische Spelen een reële optie vindt. Door het wereldkampioenschap zijn de Oranjedames geplaatst voor het eindtoernooi in Tokyo dat deze zomer op de kalender staat.

Door de uitbraak van het coronavirus lijkt het grootste sportevenement ter wereld komende zomer niet gehouden te kunnen worden. Japanse officials spraken de laatste weken continu hun vertrouwen uit in het doorgaan van de Spelen.

Ruim een week geleden zei Abe nog dat hij ervan overtuigd was dat Spelen komende zomer gewoon gehouden kunnen worden, maar daar komt hij nu op terug. “Als het te moeilijk is om de Spelen in volledige vorm te organiseren en als we denken dat de veiligheid van de atleten in het geding komt, dan is uitstel onvermijdelijk”, zei Abe vandaag in een toespraak aan het parlement.

Canada
De uitspraken van de Japanse premier volgen op de toegenomen internationale druk om de Spelen uit te stellen. Meerdere landen hebben zich al uitgesproken voor het verplaatsen van het evenement en Canada maakte zondag zelfs bekend hoe dan ook niet mee te doen, mochten de Spelen komende zomer wel doorgaan.

Kumamoto
Drie maanden geleden kroonden de Oranjedames, gecoacht door Manu Mayonnade, zich in Japan tot beste van de wereld. In de WK-finale in Kumamoto werd Spanje met 29-30 aan de kant gezet. De historische gouden plak betekende voor de nationale ploeg tevens directe plaatsing voor de Olympische Spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here