“Je moet mensen om je heen verzamelen”

0

Mike van der Laarse is de vierde en laatste gast in de eerste, zomerse, podcastshow van Handbal Inside: De Strandbedjesessies. De gedreven duizendpoot van Aalsmeer vertelt over zijn geheim als clubvoorzitter.

“Een club is soms net een bedrijf. Zakenmannen met een sporthart krijgen de boel omhoog”, zegt Van der Laarse. Sidekick Bobby Schagen stelt dat er te weinig types als Van der Laarse in de handbalwereld zijn. “Mensen als Piet Kes, Hendrikus Velzing, Evert Hoiting. Dat soort mensen maken de club. Als die er niet zijn, valt er veel weg”, merkt Schagen op.

“In elke vereniging heb je twee, soms drie, mensen die de kar trekken. Zij doen tachtig procent van de dingen. Dat is bij Aalsmeer ook zo”, haakt Van der Laarse, ook bekend als Mike Multi, in. Ook vrijwilligers aansturen is belangrijk. “Je moet goede mensen om je heen verzamelen. Wij hebben bij Aalsmeer écht veel vrijwilligers die veel voor de sport en de club willen doen.”

Controle op vliegveld
Al jaren vervult Van der Laarse bestuurlijke taken bij de Noord-Hollandse club. “Toen ik aangesteld werd als voorzitter had ik één doel: ik moet die tiende titel hebben. Eerder stop ik niet. Nu heb ik er elf!”, lacht Van der Laarse. In 2018 en 2019 werd Aalsmeer na een lange periode zonder hoofdprijzen weer Nederlands kampioen.

“Toen we de tiende titel wonnen ben ik in een hoekje gaan staan”, glimt de preses van Aalsmeer. “Heb gewoon genoten van wat er gebeurde op het veld. Na de tijd heb ik de schaal meegenomen naar Griekenland. Waar mijn vrouw zat. Ik werd wel even gecontroleerd op het vliegveld. Toen heb ik ze vertelt dat ik landskampioen geworden ben.”

Verbinden
In de podcastshow vertelt Van der Laarse ook over het bundelen van krachten. “De topclubs schuiven veel bij elkaar aan. Om te verbinden. Op het veld ben je vijanden, maar daarbuiten heb je elkaar nodig. Dat kan ik met Evert Hoiting, Piet Kes. Maar ook de jongens van Bevo. Dat is een heel fijne club. Zelfs met Remco Kensen van Aristos.”

“We proberen bij Aalsmeer op veel gebieden een hoge standaard neer te leggen”, besluit Van der Laarse. Naast voorzitter is hij ook scheidsrechter én commentator bij de livestream van Green Park TV. “We zijn een prestatievereniging, maar alle facetten eromheen moeten ook kloppen. Denk aan PR, de hal die handbal ademen moet, maar ook mensen met een beperking laten sporten. Maatschappelijk moet je ook ergens staan. Alles is even belangrijk.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here