Jong KRAS/Volendam sluit jaar goed af

0

Allereerst speelden de jongens van Anel Mahmutefendic en Nico Admiraal op donderdag een bekerwedstrijd tegen de huidige nummer 1 van de Eerste Divisie, Fiqas/Aalsmeer 2. Dit werd een sterke wedstrijd van Volendamse kant met een zeer sterke verdediging en een ietwat slordige afronding. De thuisploeg heeft in deze wedstrijd zo’n beetje de hele pot voorgestaan en stond met nog 5 minuten te spelen 21-16 voor. BodyResults Jong KRAS/Volendam maakte het nog onnodig spannend in de slotfase, maar won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 21-20.

Afgelopen weekend speelde het team de laatste wedstrijd van 2015 voor de competitie tegen Hurry Up 2. Na de slechte wedstrijd in Kwintsheul van vorige week hadden de spelers van BodyResults Jong KRAS/Volendam nog wat goed te maken.

De Volendammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen snel op een 5-1 voorsprong. De voorsprong bleef gedurende het grootste gedeelte van de eerste helft intact. Maar de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam Hurry Up terug in de wedstrijd. BodyResults Jong KRAS/Volendam gaf de voorsprong van 15-13 weg en ging zelfs met een onnodige achterstand van 15-16 de kleedkamers in.

De thuisploeg had in de tweede helft een kleine achterstand weg te werken en begon hier gelijk mee. Er werd meteen gelijk gemaakt en na 10 minuten in de tweede helft stond het 22-19 voor de Volendammers. Vooral opbouwers Malte Koning en Beau Molenaar konden gemakkelijk het netje vinden met beide 7 doelpunten. Ook hoekspeler Marc Kok werd een paar keer goed vrijgespeeld en scoorde 4 doelpunten uit zijn 4 kansen. Verdedigend stond het de tweede helft een stuk beter en Hurry Up had moeite met doelpunten maken. BodyResults Jong KRAS/Volendam hield de voorsprong vast en na 20 minuten stond het 28-23. De thuisploeg speelde de wedstrijd uit en hield de twee punten na 60 minuten verdiend thuis. Eindstand: 31-28.

Coach Mahmutefendic: “Het was belangrijk om vanavond het jaar af te sluiten met een goed gevoel. Dat hebben we prima gedaan. Hiermee gaan we na de mini break weer verder om de lijn van de afgelopen weken, uitgezonderd de wedstrijd tegen Quintus, voort te zetten in het nieuwe jaar.”

Tekst: KRAS/Volendam
Foto: KRAS/Volendam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here