Jong Oranje boekt eerste WK-zege

De dames van Jong Oranje hebben hun eerste overwinning te pakken op het WK in Rusland. Nadat eerder de poulewedstrijden tegen Rusland en Zweden verloren gingen was de formatie van Alex Vaassen vandaag een maatje te groot voor China: 38 – 22.

Al vanaf de eerste minuut is duidelijk dat de Chinezen geen partij zijn voor Oranje. Het spel van China oogt ‘houterig’ in vergelijking met dat van de Nederlanders. Oranje straft het balverlies van de Chinezen voortdurend af en loopt zodoende al snel uit naar een marge van 10 doelpunten (15 – 5). Er zijn dan pas 20 minuten gespeeld.

Dat de voorsprong niet nog groter wordt kan Nederland vooral aan zichzelf wijten. Oranje mist in de eerste helft een hoop opgelegde kansen, maar gaat desondanks met een ruime voorsprong de kleedkamer in: 20 – 10

Tweede helft
In de tweede helft gaat Oranje vrolijk verder. De marge wordt stukje bij beetje uitgebouwd. Na 12 minuten spelen staat het 27 – 14. Vooral Ilya Belgareh is bij Oranje goed op schot. De hoekspeelster werd uiteindelijk topscoorder met 12 treffers . In het laatste kwartier speelt Oranje de wedstrijd gecontroleerd uit en boekt daarmee haar eerste WK-zege: 38 – 22