‘Volwassen Zweden’ te sterk voor Jong Oranje

Jong Oranje is er vanmiddag niet in geslaagd het onnodige verlies van afgelopen zaterdag tegen Rusland weg te poetsen. In Moskou verloor de ploeg van Alex Vaassen ook haar tweede poulewedstrijd op het WK. Dit keer was Zweden te sterk. Na een ruststand van 15 – 19 eindigde het duel in 28 – 34.

Sterk begin
In de beginfase gaat het redelijk gelijk op, al is het wel Oranje dat telkens aan de goede kant van de score staat. Na 10 minuten spelen staat het 5 – 4.

Halverwege de eerste helft kantelt de wedstrijd. Zweden wordt in deze fase niet eens zozeer sterker, maar het is vooral Nederland dat rommelig speelt. Oranje maakt niet de goede keuzes en ook de nodige open kansen worden gemist waardoor Zweden haar eerste voorsprong kan pakken. Na 22 minuten staat het 11 – 12.

Oranje komt vervolgens in ondertal te staan door een tijdstraf van Annefleur Bruggeman en daar profiteren de Zweden van. De Scandinaviërs slaan richting rust het eerste echte gat: 15 – 19.

Tweede helft
In de tweede vecht Nederland zich aanvankelijk nog terug in de wedstrijd en de marge wordt teruggebracht naar 3 doelpunten (19 – 22). Met name Anouk Zwinkels en Anouk Nieuwenweg nemen Oranje in deze fase op sleeptouw.

Helaas voor Nederland is de opleving van korte duur. De Zweden lopen opnieuw uit en als Larissa Nusser dan ook nog met een tijdstraf naar de kant moet lijkt het gat echt onoverbrugbaar groot te worden: 28 – 20. Alex Vaassen neemt een time out, maar het gewenste resultaat blijft uit. Oranje weet zich niet meer te herpakken tegen het zeer volwassen spelende Zweden en moet zodoende haar tweede verlies van dit WK incasseren. Eindstand: 28 – 34