Laatste acht heel dichtbij voor Jong Oranje

Jong Oranje kan vanavond opnieuw handbalgeschiedenis gaan schrijven op het EK in Denemarken. Na de knappe overwinning op Noorwegen won Nederland vanavond ook zijn laatste poulewedstrijd van Macedonië: 33 – 30.

Laatste acht heel dichtbij
Door de winst op Macedonië is het hoofdtoernooi dichterbij dan ooit te voren voor de ploeg van Monique Tijsterman en Lars Hoogeveen. Een mooi vooruitzicht aangezien Jong Oranje zich nog nooit eerder in de geschiedenis had geplaatst voor het EK. Of Nederland doorstroomt naar de laatst acht is afhankelijk van het resultaat tussen Denemarken en Noorwegen. Deze wedstrijd start vanavond om 20:00 uur.

Zonder al te veel moeite
Veel moeite had Jong Oranje vanavond niet met de fysiek sterke Macedoniërs. Bij rust leidde Nederland al met 17 – 11. Deze marge kon Nederland in de tweede helft tot de laatste 10 minuten vasthouden. Oranje controleerde de wedstrijd en won uiteindelijk met 33 – 30.

Ephrahim Jerry werd bij Nederland gekozen tot man van de wedstrijd.