Jong Oranje strandt in 1/8 finale

Jong Oranje is er vanmiddag in Moskou niet in geslaagd de kwartfinale van het WK te bereiken. De ploeg van Alex Vaassen verloor in de 1/8 finale van Duitsland. Na een 12 – 14 ruststand eindigde het duel in 27 – 28

Het grootste gedeelte van de eerste helft gaat gelijk op. Duitsland oogt weliswaar sterker, maar Nederland weet toch keer op keer langszij te komen. In de laatste vijf minuten weet Duitsland de marge iets uit te breiden. De teams zoeken met een stand van 12 – 14 de kleedkamer op.

Tweede helft
In de beginfase van de tweede helft blijft Oranje een beetje achter de feiten aanlopen. Duitsland houdt haar voorsprong vast en Nederland volgt op 2 a 3 doelpunten. Dit verandert in de 10de minuut als Oranje voor het eerst weer een voorsprong pakt: 19 – 18.

Met nog 9 minuten op de klok en een stand van 22 – 25 op het scorebord neemt bondscoach Alex Vaassen een time out. Oranje geeft zich nog niet gewonnen en gooit er vooral in de dekking een schepje bovenop. Direct vanuit de middenuit stuit de Duitse aanval op een offensieve oranje muur, maar er blijven teveel slordigheidjes in het spel van Oranje zitten. Nederland kruipt nog wel dichterbij maar slaagt er niet in de Duitsers in te halen: 27 – 28.