Jong Oranje twee maatjes te groot voor Chili

Jong Oranje heeft de smaak duidelijk te pakken op het WK in Rusland. Nadat woensdag al werd gewonnen van China was de formatie van Alex Vaassen vandaag ook te sterk voor Chili. De puntloze Zuid-Amerikanen konden Oranje eigenlijk nauwelijks weerstand bieden, wat resulteerde in een overtuigende overwinning voor onze handbaldames: 25 – 41

Nederland zet al vanaf minuut één de nodige druk op de Chileense aanval. Met Tamara Haggerty in de dekking naar voren geschoven is er werkelijk geen doorkomen aan voor de Chilenen. In de eerste vijf minuten kunnen de Zuid-Amerikanen nauwelijks tot een serieuze doelpoging komen.

‘Man to man’
Vanaf de 12de minuut verdedigd Oranje zelfs even volledig ‘man to man’ wat resulteert in nog meer balverlies voor de Chilenen. Nederland verovert keer op keer de bal en weet daardoor veelvuldig uit de break out tot scoren te komen. Als bondscoach Alex Vaassen halverwege de eerste helft een time out neemt staat het al 10 – 4.

In het laatste kwartier lijkt Chili even iets sterker te worden, maar het is uiteindelijk toch Nederland dat haar eigen slordigheidjes weer weet recht te breien. De teams gaan met een 9 – 20 tussenstand de kleedkamers in.

Tweede helft
In de tweede helft is het wedstrijdverloop niet heel veel anders dan dat van de eerste helft. Chili wordt opgejaagd en Oranje profiteert dankbaar van de gemaakte fouten. De marge van 11 doelpunten wordt mondjesmaat verder uitgebreid, maar grote haast lijkt Nederland niet meer te hebben. Uiteindelijk wint Oranje haar vierde poulewedstrijd met 25 – 41.