‘Kampioen’ Kwiek tekent protest aan

0

Eerste divisionist Kwiek vierde in februari al het kampioenschap en promotie naar de eredivisie. Na de beslissing van het NHV om door de uitbraak van het coronavirus na een onvolledig seizoen geen kampioenen, promovendi en degradanten uit te roepen, is de formatie uit Raalte in protest gegaan. Dat meldt De Stentor. 

“We hebben met het bestuur dinsdagavond direct een brief gestuurd met argumentatie waarom Kwiek wel degelijk aanspraak maakt op promotie”, vertelt voorzitter Michel Rabelink in de krant. Woensdagochtend was er telefonisch contact met het NHV. “De bond meldde wederom dat de promotie- en degradatieregelingen vervallen en dat wij dus in principe niet promoveren.”

Met overmacht, 24 zeges in 26 duels, kroonde Kwiek zich tot de allerbeste in de eerste divisie. In februari werd de champagnefles reeds ontkurkt. Rabelink: “Ik weet dat er competities zijn waar nog veel onduidelijk was, maar bij ons was het gespeeld. In december wisten we al vrij zeker dat we volgend seizoen in de eredivisie zouden spelen. Daar hebben we vanaf dat moment ons hele beleid op aangepast, op sportief en financieel gebied.”

Financieel drama
Kwiek stelde zelfs al een nieuwe hoofdtrainer aan: Lars Hoogeveen. “Het is financieel een drama. De kosten lopen wel door, maar de inkomsten gaan hard achteruit. Acties gaan niet door, sponsorgelden bevriezen. Als we ook nog eens niet promoveren, is dat een klap die je als club er niet bij kunt hebben”, legt Rabelink uit.

Fortissimo
Er is een escape voor Kwiek. De eredivisie zou volgend seizoen worden uitgebreid van tien naar twaalf teams. Die visie heeft het NHV nog steeds. Dat besluit wordt in april genomen. Dat zou ook uitkomst bieden voor runner-up van de eerste divisie Fortissimo. Ook de ploeg uit Cothen dacht voorafgaand aan de uitbraak van het coronavirus te zijn gepromoveerd.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here