Keeper redt leven tegenstander

By 6 oktober 2020Buitenland

Een opmerkelijk geval in de Duitse Oberliga dit weekend. Door het snelle ingrijpen van de tegenstander werd het leven gered van een speler van Bad Doberaner SV, die op de bank een beroerte had gekregen.

In de 38ste minuut werd het bij een 19-17 stand onrustig op de bank van Doberaner SV. Een reservespeler had zojuist een beroerte gekregen, waarna hij zijn tong had ingeslikt en geen zuurstof meer kreeg. De keeper van de tegenstander, Sebastian Antczak, schoot direct te hulp en mede dankzij zijn snelle ingrijpen kwam de speler na vijf minuten weer bij bewustzijn.

Reddingsdienst
‘’Ik zag dat hij helemaal aan het verkrampen was en op zo’n moment denk je niet lang na. Ik werk zelf bij de reddingsdienst en heb er samen met de fysiotherapeut voor kunnen zorgen dat hij weer bij bewustzijn kwam’’, zo zei Antczak tegen NDR Radio. De tegenstander kon op eigen benen de sporthal verlaten richting het ziekenhuis. ‘’Naar omstandigheden gaat het goed met hem’’, laat de trainer van Doberaner SV weten op de eigen homepage. ‘’We hebben Antczak veel te danken.’’

De wedstrijd tussen beide ploegen werd niet meer uitgespeeld. ‘’Ik denk niet dat ik nog in staat was om verder te spelen. Sommige dingen in het leven zijn belangrijker dan sport’’, zei keeper Antczak. De wedstrijd wordt op een later moment ingehaald.