Van Hasselt en Essing nieuwe trainersduo APai/Aristos

0

APai/Aristos heeft zijn technisch kader voor de herenselectie compleet. Ken van Hasselt en Marcel Essing zullen vanaf volgend seizoen het eerste en tweede team van de Amsterdamse Eredivisionist onder hun hoede nemen. Van Hasselt (34) als hoofdtrainer en coach van het eerste team in de Eredivisie en Essing (33) als trainer/coach van het tweede team in de Tweede Divisie.

Ken van Hasselt
Ken van Hasselt is een bekende van de club. Afgelopen seizoen was hij nog keeper bij de selectie, tot hij in april besloot zijn actieve handballoopbaan te beëindigen. Ook was hij toen al als trainer/coach actief bij de damesselectie van de Amsterdamse club en dat zal ook het aankomende seizoen zo blijven. De geboren Enschedeër heeft dus beide selecties onder zijn hoede. Van Hasselt over zijn nieuwe uitdaging: “We zijn vorig seizoen via een vijfde plaats en de nacompetitie toch nog gepromoveerd. We gaan dus een uitdagend seizoen tegemoet. Daar heb ik uiteraard veel zin in.”

Marcel Essing
Net als Van Hasselt is ook de kersverse trainer/coach van het tweede, Marcel Essing, een bekende van de club. Essing probeerde in 2015 nog zijn actieve handbalcarrière nieuw leven in te blazen bij Aristos, maar een opspelende knieblessure maakte daar toen snel een einde aan. Essing liet aan Handbal Inside weten: “We hebben vorig seizoen alle overwinningen in de eerste competitiehelft behaald. Komend seizoen moeten we hier in de tweede competitiehelft meer punten aan toe gaan voegen.”

“Met Marcel waren we er eigenlijk vrij vlot uit”

Het was voor Aristos een flinke klus beide posities bezet te krijgen. Vooral het vinden van geschikte kandidaten voor het eerste team was lastig. Voorzitter Kevin Kreuger; “Met Marcel waren we er eigenlijk vrij vlot uit, maar het vinden van een geschikte trainer/coach voor de heren 1 was lastiger. Ken stond vanzelfsprekend wel al langer op ons lijstje, maar we wilden eerst nog op zoek naar andere geschikte kandidaten. Dit omdat Ken ook de dames al onder zijn hoede heeft en daar gewoon goed functioneert. We wilden hem het liefst niet dubbel belasten. Inmiddels hebben we met Ken goede afspraken gemaakt en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat beide selecties volgend seizoen in goede handen zijn.”

Foto’s: Luc van LeeuwenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here