De kenners voorspellen: VOC – Quintus

2

Hemelvaartsdag. Of bevrijdingsdag. In ieder geval: het gaat vandaag om ‘het echie’. Succes Schoonmaak/VOC en Virto/Quintus spelen vanmiddag in Almere om de knikkers. De nationale beker. De winnaar van het duel mag een heerlijke titel bijschrijven. Drie kenners laten hun licht schijnen over de bekerfinale.

Koning

Raymond Koning, handbalcommentator van Ziggo Sport. De stem van het zinderende WK:
Ik heb de dames van Quintus tegen Dalfsen gezien. Goed in eerste helft, verval in de tweede. Ook is het Curescu tegen de meiden die hem weggestuurd hebben bij VOC. De hardheid en het verlangen naar een prijs, misschien wel de dubbel, zorgen ervoor dat VOC een stevige uitslag neerzet en de winst en beker pakt.

12829196_1121558974543559_1614825667664075289_o

Yvette Broch, oud-speler van zowel Quintus als VOC. Maar bovenal; olympiër:
Mijn hart ligt bij Quintus dus hoop ik dat de Westlandse meiden de beker mee naar de Heul nemen! Het is zeker mogelijk, maar dan moet Quintus wel in topvorm zijn, VOC heeft een goede ploeg. Ik verwacht een mooie wedstrijd. Eindstand: 28-26 voor Quintus.

robert-nijdam

Robert Nijdam, oud-handbalprof in onder meer Duitsland, België en Zwitserland. Op dit moment werkzaam bij de Handbal Academie voor dames:
Gezien de verhoudingen in de competitie waarbij VOC één maal won met vijf en één maal met negen verschil heeft gewonnen, gaan zij als favoriet de finale in. Misschien is het cliché, maar een bekerfinale heeft vaak eigen wetten. De ploeg die hier het beste mee omgaat zal de finale winnen. Ik hoop op een spannend wedstrijd als neutrale toeschouwer!

De bekerfinale begint om 13:30. Aansluitend wordt de eindstrijd bij de heren, tussen Aalsmeer en Lions, gespeeld.

2 REACTIES

  1. Die allgemeine Empörung kann ich nicht nachvollziehen. Der Fahrkartenkontrolleur hat sich lediglich vergewissert, ob er die Frau des ausländischen Fahrgastes erkennen kann. Sie könnte noch auch eine weiße Europäerin sein – oder nicht? Wie hättet Ihr denn die Frage formuliert?Hat der Kontrolleur seine Unsicherheit nicht mit einem Scherz eingestanden? Das bezeugt doch eine größere Unbefangenheit im Umgang mit anderen Menschenrassen (die gibt es doch, oder nicht?) als der verkrampfte Eifer um das eigene Gutmenschentum!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here