“Kijken of we een groot stadion vol kunnen spelen”

0

De Oranjedames oefenden afgelopen weekend twee keer voor een uitverkochte hal. Hoekspeelster Michelle Goos verklapt dat de nationale ploeg het wel eens heeft over spelen in een groot stadion.

Binnen enkele minuten waren de oefeninterlands van de immens populaire Oranjedames uitverkocht. “In Emmen moesten ze zelfs reclameborden langs de kant verwijderen, om meer plaats te maken”, vertelt Michelle Goos. Na een weekje Nederland is de hoekspeelster weer terug bij haar Duitse club Buxtehuder SV. “Ik heb met VOC vaak gespeeld in die hal, maar heb het nog nooit zo vol gezien.”

Goede klik
Met de Amsterdamse binnen de selectie werd IJsland twee maal verslagen. “Het is altijd leuk om de meiden weer te zien”, vertelt Goos. “We hebben het ook veel over dingen naast het handbal. Er is een goede klik.” Zaterdagmiddag werd de oefenpartner met 38-18 een kopje kleiner gemaakt.

“Ook de open training was speciaal”

In een jaar tijd is de nationale damesploeg, én de handbalsport, enorm gegroeid in populariteit. “Het blijft spannend en leuk om voor veel mensen te spelen”, legt de 26-jarige flankspeelster uit. “Ook de open training was speciaal. Je bent je er bewust van dat mensen naar je kijken. Het houdt je scherp.”

Groot stadion
Veel handbalfans moesten de uitverkochte oefenwedstrijden tegen de eilandbewoners missen. “Het is vervelend dat we mensen moeten teleurstellen”, is Goos eerlijk. “Misschien moeten we kijken of we een groot stadion kunnen vol spelen. Binnen het team wordt daar wel over gesproken. En als het geen succes is, dan is dat nog niet zo erg. Liever wat lege plekken dan dat we weer mensen moeten teleurstellen.”

“Liever wat lege plekken dan dat we weer mensen moeten teleurstellen”

Onlangs verlengde Goos haar contract bij de Bundesliga-club. Ze heeft het naar haar zin over de grens. “Ik denk nu: ik dat dit eerder moeten doen”, vertelt de international. “Ik heb soms nogal last van heimwee. Maar het bevalt heel goed. Ik ben al wat ouder, maar heb nog het gevoel dat ik stappen maak. Dat is belangrijk.”

Beach Bench
Buiten de lijnen is Goos bijzonder actief. Onlangs startte ze samen met keeperstrainer Debbie Klijn een nieuwe onderneming in luxe strandstoelen: Beach Bench. “Ik kan niet stilzitten en heb een aantal mooie diploma’s”, biecht ze op. “Debbie is heel creatief. Toen hebben we gesproken over luxe strandstoelen. Die heb je nog niet in Nederland. Één en één is twee.”

“Misschien kunnen we in het Ziggo Dome spelen”

Na de interlandweek mag Goos weer aan de bak bij Buxtehuder SV. En binnenkort wacht wellicht een wedstrijd van Oranje in een veel grotere hal. “We hebben goed contact met Ziggo Sport. Misschien kunnen we in het Ziggo Dome spelen. Lekker dichtbij, voor mij”, grapt de geboren Amsterdamse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here