Knippenborg en Rozemalen afgevallen voor wereldkampioenschap

0

De WK-selectie van de Oranjedames kent in vergelijking met de groep voor het afgelopen EK in Frankrijk een aantal wijzigingen. Zo zijn Lynn Knippenborg en Charris Rozemalen afgevallen. 

De gestopte internationals Maura Visser en Nycke Groot ontbreken logischerwijs op zowel de lijst met 28 als 18 internationals. Na het EK in Frankrijk heeft het duo besloten te stoppen bij de nationale ploeg.

Zo is er binnen de selectie ruimte ontstaan voor spelmaakster Larissa Nusser. De Limburgse gaat namens Oranje debuteren op een eindtoernooi. Afgelopen weekend scoorde Nusser acht keer in de Deense eredivisie.

Alle acht
Ook Lynn Knippenborg en Charris Rozemalen gaan niet mee naar Japan. Een jaar geleden was het tweetal nog actief op het Europees kampioenschap. Rozemalen kwam zelfs in alle acht EK-duels binnen de lijnen. Knippenborg speelde in Frankrijk zes partijen.

Stand-in
Manu Mayonnade lijkt definitief te kiezen voor Dione Housheer als stand-in van Laura van der Heijden op de rechteropbouwpositie. Onder Helle Thomsen moest de jongeling op het EK lang vanaf de tribune toekijken. Ook Bo van Wetering en Annick Lipman zijn nieuw binnen de selectie voor het eindtoernooi.

Lees ook: Het appje van Manu: “Het voelt als een beloning” 

In vergelijking met de EK-selectie in 2018 is Danick Snelder er weer bij. De captain moest voor het eindtoernooi in Frankrijk door fysieke ongemakken verplicht passen. Na een zwaar revalidatietraject is Snelder terug van weggeweest en klaar voor het WK.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here