Knippenborg vindt het tijd voor verantwoordelijkheid (+ video)

0

Met haar transfer van Buxtehuder SV naar het jonge TTH Holstebro uit Denemarken mikt Lynn Knippenborg (26) op een nieuwe en ook onbekende rol binnen de lijnen. 

Lynn Knippenborg kreeg vroeg in het vorige seizoen te horen op zoek te moeten naar een nieuwe uitdaging. Ze liet de Bundesliga achter zich voor het avontuur in Denemarken. Bij TTH Holstebro treft de spelverdeelster uit de Achterhoek een verjongde formatie.

Nederlands team 
“Ik had altijd al gezegd tegen m’n manager: ik wil heel graag in Denemarken spelen”, laat Knippenborg los over haar gang naar het Noord-Europese land. “Als klein meisje had ik in m’n hoofd dat Denemarken hét handballand is. Nu er ook veel Nederlanders spelen, maakt dat het aantrekkelijker. Er wordt snel en technisch gespeeld en dat past goed bij mij.”

Terwijl ervaren krachten TTH Holstebro – waar ook Inger Smits onder contract staat – elders tekenden, werd Knippenborg gepresenteerd als pion met routine. “Ik word ouder en ben toe aan de stap verantwoordelijkheid te nemen”, is de international overtuigd. “Ik heb bij het Nederlands team of andere clubs die rol niet gehad. Op mijn positie is het belangrijk de meiden mee te nemen.”

Druk
“De druk ligt bij mij”, besluit Knippenborg vanuit de immense Gråkjær Arena in Noord-Denemarken. “Ik moet zelf meer gaan en verantwoordelijkheid nemen. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn, maar ik heb het gevoel dat het moet en dat ik het ga doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here