København Håndbold tackelt Team Esbjerg, 9 goals Dulfer

0

København Håndbold heeft in de HTH Go Ligaen een topzege geboekt. Op bezoek bij belager Team Esbjerg verliet de landskampioen bij liefst 28-37 het veld.

Voor rust schoten beide kampioenskandidaten in Denemarken met scherp (16-18). Bij 18-24 sloegen de gasten uit de hoofdstad een gaatje. Met negen doelpunten werd international Kelly Dulfer topschutter van de kraker.

Estavana Polman
Ook teamgenoot Debbie Bont was in Esbjerg trefzeker. De EK-ganger liet het net vijf keer bollen. Jongeling Larissa Nusser, sinds de zomer in dienst bij København Håndbold, was goed voor twee assists.

Zo maakt Team Esbjerg, voorafgaand aan het duel de nummer drie in de HTH Go Ligaen, een pas op de plaats in de kampioensstrijd. Met zeven doelpunten was Estavana Polman de meest trefzekere speelster van de thuisploeg. Het gat tussen beide teams groeit naar twee punten.

EK
Hoofdrolspelers Dulfer, Bont en Polman zijn zeker van deelname aan het EK in Frankrijk. Bondscoach Helle Thomsen heeft voor reeds tien internationals een plaats ingeruimd in de selectie. Uit een groep van twaalf speelsters gaan nog eens zes andere EK-gangers mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here