Van de kolkende Brøndby Hall naar de vertrouwde Eendracht

By 10 november 2016BENE-league, Featured, Heren Oranje

Tommie Falke maakte de afgelopen interlandweek zijn officiële debuut voor Oranje. Aanstaande zaterdagavond staat er voor de Drent ‘gewoon’ weer een duel te wachten in de BENE-League. “Ik ga niet zo snel naast m’n schoenen lopen.”

Als je dan toch je debuut maakt, dan kun je het beter doen op bezoek bij de Olympisch kampioen. “Dat is natuurlijk een super mooie manier om je debuut te maken”, vertelt Falke opgetogen. “Het volkslied van Denemarken was enorm indrukwekkend. Vijfduizend Denen stonden de hele wedstrijd te zingen en te springen.”

“Het volkslied van Denemarken was enorm indrukwekkend”

Eind eerste helft zag de 23-jarige hoekspeler zijn collega Remer geblesseerd uitvallen. “Ik ging ervan uit dat ik de hele wedstrijd op de bank zou blijven”, is de speler van JMS/Hurry-Up eerlijk. “Toen ik erin kwam dacht ik: nu moet ik er staan. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet gespannen was.”

Van Olphen
Helemaal tevreden was Falke niet over zijn debuut. Wél was het heel leerzaam voor de kersverse international. “Het is sneller, fysieker, slimmer. Dan merk je hoe goed de wereldtop is.” De Emmenaar leerde bijzonder veel van dekkingsspecialist Fabian van Olphen. “Je kijkt je ogen uit, echt. Die weet precies hoe het werkt. Bij zo’n beetje alles wat-ie zei dacht ik: ja, dat klopt wel.”

“Je kijkt je ogen uit, echt”

Terug op aarde wacht zaterdagavond een nieuw duel in de BENE-League. In het ‘andere’ oranje. In de veilige sporthal De Eendracht in Zwartemeer. “Ik ga niet zo snel naast m’n schoenen lopen”, wil Falke beslist kwijt. “Fijn om weer terug te zijn in vertrouwde omgeving.” Met Achilles Bocholt komt de kampioen van België op bezoek.

Smalle selectie
Na een flitsende start speelt de smalle selectie de Drentse debutant in de grensoverschrijdende competitie parten. “Als je even telt is Tomas (Bernatavicius red.) onze enige linkeropbouwer”, kaart de behendige Falke aan. “En Vaidas (Trainivicius red.) onze enige midden. Je zag tegen Lions: we kunnen een half uur lang goed mee. Hopelijk kunnen we er dit weekend, na een weekje rust voor veel spelers, een hele wedstrijd van maken.”

“In de BENE-League hebben we dat nodig”

Hurry-Up-coach Martin Vlijm laat enige tijd doorschemeren dat zijn ploeg zich in de winterstop móet versterken. Falke kan zich vinden in het standpunt van zijn coach. “Al zouden het een aantal spelers zijn voor de bank”, spreekt de hoekspeler zijn wens uit. “In de BENE-League hebben we dat nodig. Merksem stond ergens onderaan en we verliezen daar met tien punten verschil.”

Podium.TV
Het duel tussen Hurry-Up en Achilles Bocholt vangt zaterdagavond om 20:00 aan. Tommie Falke keert met twee officiële interlands achter zijn naam terug in zijn comfort zone. De wedstrijd is live te zien op Podium.TV.

Foto: Jaap van der Pijll