Koppe en VZV op prijzenjacht

0

VZV trakteerde VOC in de vorige speelronde in de eredivisie op de eerste competitienederlaag in jaren. Volgens Dominique Koppe (25), die nieuw is in ’t Veld, ligt de titelstrijd helemaal open.

“We waren snel in de aanval. De dekking stond steady. Amber Zomerdijk keepte onwijs goed. Dan valt alles goed.” Koppe is nog altijd opgetogen over de 30-26 zege van VZV op VOC. “Ik denk dat zij na de tijd stevig baalden.”

Door het resultaat is het gat tussen de landskampioen uit Amsterdam en achtervolgers HandbaL Venlo en VZV gekrompen naar een punt. “We houden zicht op een hoofdprijs”, legt Koppe uit. “Als je wordt afgeschoten ga je met een heel slecht gevoel de play-offs in. Met nog drie wedstrijden te gaan, onder meer tegen concurrent HandbaL Venlo, hebben we een lekker gevoel. Ik voel me thuis in ’t Veld.”

Verenigingsgevoel
Samen met zus Silvana Koppe besloot de lijnspeelster afgelopen zomer te tekenen bij VZV. Koppe heeft een verleden bij zowel VOC als Dalfsen. “Het grote verschil is het verenigingsgevoel bij VZV. Afgelopen weekend kwamen zoveel mensen op onze wedstrijd af en ze waren allemaal blij dat we wonnen. Ik speel lekker en voel me op m’n plek hier.”

“Ik speel lekker en voel me op m’n plek hier”

“We weten dat we er als team nog niet zijn”, is ze kritisch. “Maar eens moet de eerste keer zijn om van VOC te winnen. Het smaakt naar meer. Dit is een goed teken en een goede stap richting de tweede plaats. Over een paar weken sluiten we de reguliere competitie tegen HandbaL Venlo af. Daar wordt uitgemaakt wie tweede wordt.”

Ervaring
In de lente starten de play-offs om de landstitel. “We spelen steady, maar moeten voorkomen dat we onze kop laten hangen als het niet lukt. De groep is groot en heeft kwaliteit en daarnaast trainen we onder Rolf (Schulte, red.) heel goed. Handbaltechniek is niet onze valkuil, maar mentaal kunnen we nog een stap maken.”

Koppe blijft VOC zien als favoriet om het kampioenschap. “Tijdens de finalepartijen zal het op de laatste tien minuten aan komen. Dan komt het aan op ervaring. Dat zit in onze ploeg, maar dat heeft VOC nog meer. Want zij hebben veel van dit soort wedstrijden gespeeld. Het betekent alleen niet dat wij de stap naar de titel niet kunnen maken.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here