Koppositie voor E&O, promovendus WHC-Hercules nog ongeslagen

0

E&O is de koploper van de eredivisie. De Emmenaren bleven ook in de tweede speelronde overeind. Door een remise is ook promovendus WHC-Hercules nog ongeslagen.

In Emmen wist E&O BFC te kloppen. Na een Drentse voorsprong (11-8) kwamen de gasten uit Beek langszij. Onder aanvoering van Rik Elissen werd de voorsprong gegrepen.

Na rust (13-15) stelde E&O orde op zaken. Met negen goals maakte Daan Molenbroek (foto), de nieuwe aanvoerder van de groen-witten, veel indruk. Ook doelman Bjorn Brachten, Daniël van der Ham en Kilian Tubben waren nuttig voor de formatie van Freek Gielen.

Via 24-19 klonk bij 31-25 het eindsignaal. Door de puntendeling van Quintus en Hellas gaat E&O alleen aan kop. Ook WHC-Hercules en DFS Arnhem zijn nog ongeslagen. In Den Haag speelden beide opponenten gelijk (29-29). Zo heeft WHC-Hercules, kampioen van de eerste divisie, nog niet verloren in de eredivisie.

Havas
Het gepromoveerde Havas is van de nul af. De debutant uit Almere rekende in eigen huis af met Tachos. Het werd 33-28 in het voordeel van Havas.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here