Kopzorgen SEW: Europees treffen tegen de regels

By 14 oktober 2020Featured

Europees deelnemer SEW breekt na de persconferentie van het kabinet het hoofd. Dat is te lezen op de website van regionale omroep NH Nieuws.

SEW zou aankomend weekend in actie komen in de EHF European Cup. Het Spaanse Club Balonmano Remudas Isla de Gran Canaria zou op bezoek komen in Nibbixwoud.

Door de striktere maatregelen staat het treffen in Europa op zeer losse schroeven, omdat er in Nederland in teamverband – op topvoetballers na – geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Door de amateurstatus van SEW mag de ploeg aankomend weekend niet in actie komen. De gasten uit Spanje beschikken over een topsportstatus waardoor de schoen wringt.

Uitzondering
Topsportmanager van SEW Herman op den Kelder op NH: “We moeten volop aan de bak om uit te zoeken wat dit voor komend weekend betekent en zijn in gesprek met het ministerie en het Nederlands Handbal Verbond (NHV) om te kijken of wij een uitzondering vormen.”

Op den Kelder vervolgt: “Als wij de wedstrijd nu afzeggen moeten we 10.000 euro boete betalen aan de European Handball Federation (EHF). We moeten daarom goed kijken wat de juiste stappen hierin zijn, want als het niet door mag gaan, dan is dit overmacht.”

Foto: Jaap van der Pijll