Verontwaardiging in Voorhout: DSVD ‘weigert’ supporters voor sleutelduel

Een rel in de aanloop naar de absolute topper in de eerste divisie voor dames. Zaterdag 11 maart gaan Foreholte en DSVD in een rechtstreekse confrontatie uitmaken wie een voorschot mag nemen op het kampioenschap en dus promotie naar de eredivisie.

Purple United, de harde kern van Foreholte, was voornemens groots uit te pakken tijdens het aanstaande kampioensduel, maar het aantal kaarten dat door DSVD beschikbaar wordt gesteld maakt dat helaas niet mogelijk. “DSVD wil slechts 60 kaarten beschikbaar stellen voor de wedstrijd in Deuringen, terwijl wij makkelijk drie bussen vol kunnen krijgen. Een groot gedeelte van de supporters kan dus gewoon niet naar binnen”, vertelt Jack Waasdorp, lid van Purple United.


“Het is ons bekend dat DSVD niet een al te grote zaal heeft, maar wat ons vooral steekt is dat er bij DSVD maar mondjesmaat meegewerkt wordt naar het zoeken van oplossingen”, vervolgt Waasdorp zijn verhaal. “Zo hebben wij aangeboden een grotere sporthal te huren bij hen in de buurt, maar dat was onbespreekbaar. Ik krijg dan ook sterk de indruk dat ze gewoon bang zijn bedolven te worden onder de Foreholte-supporters. Waar we inmiddels wel overeenstemming over hebben bereikt is de aanleg van een livestream en dat de lokale radio naar binnen mag.”

Handbalpromotie
“Handbal zit overal in de lift en het is zonde dat dan juist zo’n initiatief geen doorgang kan vinden”, zegt Mayra de Boer, doelvrouw van Foreholte. “Dit soort initiatieven zouden juist ondersteunt moeten worden. Iedereen is razend enthousiast hier en het is dan jammer dat meer dan de helft van onze supporters niet naar binnen mag.”

DSVD
Door het weigeren van het uitpubliek van Foreholte schendt DSVD overigens geen regels. Volgens de richtlijnen van het NHV hoeft de club uit Deuringen slechts 10% van de kaarten beschikbaar te stellen voor uitsupporters.

Foto: Koen Rijpkema

Join the discussion One Comment