Kramer en Van Olphen nog puntloos, sterke competitiestart Zimmerman

Jessy Kramer (foto), Sanne van Olphen en de teruggekeerde Charris Rozemalen wachten in de Franse eredivisie nog altijd op de eerste zege. Doelvrouw Kristy Zimmerman kent met Bourg de Peage een meer succesvolle seizoensstart.

Het Toulon van Kramer en Rozemalen ging gisteravond voor de derde keer dit seizoen onderuit. Paris 92 was met 20-30 te sterk voor de brigade uit Zuid-Frankrijk.

Acht maanden na haar knieoperatie keerde Rozemalen voor het eerst terug binnen de lijnen. Kramer, international van Oranje, scoorde tegen de gasten uit Parijs tevergeefs drie keer. Toulon staat met nul punten op de laatste plaats.

Voormalig linkspoot van Oranje
Ook Sanne van Olphen wacht nog altijd op de eerste overwinning. In dienst van Merignac heeft de voormalig linkspoot van de nationale ploeg vier keer op rij verloren. In het laatste competitietreffen tegen Chambray (27-22 verlies) prikte Van Olphen vijf keer raak.

Het gaat Kristy Zimmerman en Debbie Bont wél voor de wind in Frankrijk. Eerstgenoemde staat achter Champions League-deelnemers Metz Handball en Brest Bretagne op een knappe derde plaats. Afgelopen lente heeft Zimmerman, oud-speelster van onder meer Dalfsen en DOS, bij de Franse club verlengd.

Drie keer
De koppositie is voor Bont. Titelhouder Metz Handball staat na vier winstpartijen eerste. Gisteren rolde de formatie van bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade thuisploeg Fleury op (26-39). Bont scoorde drie keer.

Foto: Tina Kolthof