Landgenoten delen punten in Bundesliga-topper

0

In de Duitse Bundesliga voor vrouwen troffen SG BBM Bietigheim en VfL Oldenburg elkaar. Met liefst zes landgenoten binnen de lijnen werden de punten na een hectische slotfase gedeeld. Vooral het Bietigheim van Wester, Visser, Smeets en Malestein schiet daar weinig mee op.

Halverwege de tweede helft leek de Noord-Duitse ploeg van international Kelly Dulfer en Inger Smits met de uitoverwinning aan de haal te gaan. Na een achterstand bij rust (17-14) pakten de groen/witten, via een snelle treffer na de hervatting van Smits, een kwartier voor tijd brutaal de leiding: 20-22. Thuisploeg Bietigheim startte met succes een slotoffensief. Bij 28-28 kon Bietigheim vanaf de penaltystreep alsnog de wedstrijd beslissen. Waar spelmaakster Maura Visser al twee keer raak trof vanaf 7-meter, liet ze de strafworp over aan een teamgenoot, omdat de overtreding op haar werd gemaakt. Baudouin faalde.

Visser maakt er vier, Dulfer en Smits twee
Bij Bietigheim kwamen zeven doelpunten van Nederlandse makelij: Visser prikte vier keer raak en hoekspeelsters Smeets en Malestein respectievelijk twee en één keer. Maatjes aan de overkant Dulfer en Smits vonden allebei twee keer het net. Topscorer van de wedstrijd werd Oldenburg-dame Geschke met twaalf treffers. Oranjegoalie Tess Wester had op geen van de vijf strafworpen van de topscorer een antwoord.

Metzingen grote winnaar
Het Thüringen van Snelders en Van de Wiel verloor verrassend van Maxime Struijs’ Göppingen, waardoor de strijd om het kampioenschap helemaal open ligt. Door de puntendeling blijft het Nederlands getinte Bietigheim buiten de gewenste top drie. Oldenburg volgt op de vierde plaats. Metzingen, met Jankovic, Michielsen en Vollebregt, is de grote winnaar van het weekend. Er worden nog vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga.

1. TuS Metzingen 37:7
2. Thuringer HC 35:9
3. HC Leipzig 35:9
4. SG BBM Bietigheim 33:11
5. VfL Oldenburg 28:16

Foto: NWZ Online, Piet MeyerLAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here