Landgenoten op stoom in HTH Go Ligaen

0

In de zeventiende speelronde van de HTH Go Ligaen in Denemarken hebben een hoop landgenoten weten te scoren. Het HC Odense van Tess Wester blijft ongeslagen. 

HC Odense wist woensdagavond het lastige uitduel met Viborg te winnen. Met Wester onder de lat, de international kwam tot een stoppercentage van 32 procent, eindigde het treffen in 27-29. Koploper HC Odense blijft ook na de jaarwisseling ongeslagen.

Inger Smits strooide namens TTH Holstebro met passjes. Op bezoek bij Silkeborg-Voel was de Limburgse goed voor vier doelpunten en tien assist. Mede door drie goals van Lynn Knippenborg trok TTH Holstebro aan het langste eind (25-29).

Acht doelpunten
Het Nykøbing van Dione Housheer verdedigde met succes de tweede plaats in de HTH Go Ligaen. De runner-up zegevierde bij Ringkobing Håndbold met 17-24. Bij rust keken Housheer, de jongeling maakte vijf treffers, en consorten nog tegen een achterstand aan (11-10).

Team Esbjerg blijft op het podium gepositioneerd. Mede door acht doelpunten van Estavana Polman wist de uitploeg Aalborg met ruime cijfers te kloppen: 22-35. Het gat met Nykøbing blijft een punt.

Larissa Nusser
In navolging op de top-3 bleef København Håndbold donderdagavond rechtovereind. In de hoofdstad maakte de landskampioen korte metten met stadgenoot Ajax København: 33-20 (17-9). Tiener Larissa Nusser maakte met vier goals indruk. Debbie Bont zette al haar drie schotpogingen om in een treffer.

Top-5 HTH Go Ligaen:
1. HC Odense 17-34
2. Nykobing 17-27
3. Team Esbjerg 17-26
4. Kobenhavn Handbold 16-24
5. Herning-Ikast 17-22

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here