Landgenoten openen in Duitsland met beker

0

Landgenoten in Duitsland openen dit weekend het nieuwe seizoen. Traditiegetrouw starten de verschillende Bundesliga-teams met de eerste ronde van de bekercompetitie: de DHB-Pokal. 

Per zone in het land zijn teams uit de verschillende Duitse topcompetitie’s aan elkaar gelinkt. In groepjes van vier, waar twee halve finales en een eindstrijd worden gespeeld, gaat één ploeg door naar de volgende ronde van de DHB-Pokal. Na de openingsronde blijven zestien teams over in de Duitse beker.

In groep 1 gaat Niels Versteijnen op voor zijn officiële debuut voor landskampioen SG Flensburg-Handewitt. De jongeling is in de zomer overgeheveld naar de hoofdmacht. De Bundesliga-club neemt het in de eerst partij op tegen Mecklenburger Stiere Schwerin. Bij een zege wacht de winnaar van VfL Gummersbach-VfL Lübeck-Schwartau.

Het Nederlands getinte Wilhelshavener HV met Rutger ten Velde, Duncan Postel en Bartek Konitz is gedegradeerd naar de derde Bundesliga. In het bekertoernooi kunnen de blauw-roden snel de rug rechten. Na een zege op HSG Bergische Panther staat mogelijk het treffen TBV Lemgo op het programma.

De nieuwe club van Bobby Schagen, de rechterhoekspeler van Oranje is overgekomen van competitiegenoot TVB 1898 Stuttgart, opent het seizoen tegen Eintracht Hildesheim. Bij de blauw-witten staan ook Dani Baijens en Fabian van Olphen onder contract.

Ook Ivar Stavast gaat op voor zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club: ASW Hamm-Westfalen. Met de tweede Bundesliga-club ontmoet de spelmaker GWD Minden. De opponent is een niveau hoger actief. HC Empor Rostock en Oranienburger HC spelen in deze poule om de andere finaleplaats.

In eigen huis toont promovendus HSG Nordhorn-Lingen zich voor het eerst als Bundesliga-club aan het thuispubliek. Toon Leenders, Patrick Miedema (foto), Nicky Verjans, Alec Smit en Bart Ravensbergen openen het seizoen tegen SG Schalksmühle-Halver Dragons. Bij een overwinning is de kans groot dat competitiegenoot SC DHfK Leipzig getroffen wordt door HSG Nordhorn-Lingen.

Het TV Emsdetten van Jorn Smits moet langs Dessau-Rosslauer HV 06 om uitzicht te houden op de achtste finale van het DHB-Pokal. De groen-zwarten zijn ingedeeld in een groep met ook bekerhouder THW Kiel en GSV Eintracht Baunatal.

Oud-spelers uit de BENE-League Jaap Beemsterboer en Mark van den Beucken, overgekomen van respectievelijk Volendam en Bevo, spelen om één plek in de plaatselijke eindstrijd. Naast VfL Eintracht Hagen tegen HSV komt ook finalist van afgelopen seizoen SC Magdeburg op de vloer in deze groep. De Bundesliga-club start in Göttingen tegen Northeimer HC.

International Jeffrey Boomhouwer opent het seizoen met Bergischer HC tegen TGS Pforzheim. De verrassing van het vorige Bundesliga seizoen, als promovendus gooiden Boomhouwer en consorten hoge ogen, loert op een finaleplaats tegen de winnaar van de partij tussen TuS Fürstenfeldbruck en HC Elbflorenz Dresden.

Na de openingsronde vervolgt het bekertoernooi met de zestien groepswinnaar in het weekend van 1 en 2 oktober. De bekerfinale is op 5 april 2020.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here