LIONS schuift op na walk-over

By 14 november 2018BENE-league, Voorpagina

LIONS heeft Hurry-Up tijdens een vooruitschoven duel in de BENE-League kansloos gelaten: 38-26. Door de zege in Sittard schuiven de Limburgers op naar de derde plaats.

Na een gelijkopgaande openingsfase (6-6) greep LIONS de leiding. Na 18-13 bij rust liep het verschil op naar meer dan tien treffers. Ivo Steins prikte tegen de Drenten acht keer raak. Schutter Jasper Adams, die aanvallend maar één helft in actie kwam, scoorde een goal minder.

Aalsmeer
Door de ruime overwinning schuift LIONS op naar de derde plaats in de BENE-League. De formatie van Mark Schmetz gaat over Aalsmeer heen op de ranglijst. De Noord-Hollanders bogen op dezelfde avond in Wallonië voor Visé. Ondanks tien doelpunten van Rob Jansen ging Aalsmeer met 31-26 de boot in.

Bij LIONS gaat de focus op de EHF Cup. Dit weekend reist de meervoudig landskampioen af naar Hongarije. In de laatste kwalificatieronde wacht de huidige runner-up van de Hongaarse competitie: Grundfos Tatabanya KC.

Europees verband
Ook Hurry-Up, dat terug te vinden is op de negende plaats in de BENE-League, komt in actie in Europees verband. Zaterdagavond komt Madeira Andebol uit Portugal op bezoek in Emmen. Het treffen is vanaf 18:25 live te zien op TV Drenthe.