LIONS toont in Duitsland vroege vorm

0

LIONS heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In het Duitse Langenfeld legde de formatie uit Zuid-Limburg tijdens een oefentoernooi beslag op de Select Cup.

Op zaterdag was LIONS te sterk voor thuisploeg SGL Langenfeld (28-25) én tweede Bundesliga-club Rhein Vikings (27-25). Oefenmeester Mark Schmetz trad over de grens onder meer aan met nieuwelingen Jasper Adams, Rudi Schenk en Pieter Strauven.

32-30
In de eindstrijd, die op zondag werd afgewerkt, kwam LIONS TSV Bayer Dormagen tegen. Bij de naar de tweede Bundesliga gepromoveerde opponent stond Nuno Rebelo in het veld. Na één seizoen in Zuid-Limburgse dienst besloot de Portugese opbouwspeler over te stappen naar TSV Bayer Dormagen.

Via een kleine voorsprong bij rust (14-13), kroonde LIONS zich een half uur later tot de sterkste partij: 32-30. Daarmee waren de mannen van Schmetz alle Duitse teams de baas en mocht het na een intensief weekend de Select Cup omhoog houden.

Acht
Met acht goals had nieuweling Jasper Adams een groot aandeel in de zege in de finale. Ook Joris Baart vond even vaak het net als de international.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here