Maedilon/VZV wint handbalkraker van Foreholte

Ook de derde wedstrijd in de nacompetitie tegen Foreholte voor een plaats in de eredivisie is door Maedilon/VZV gewonnen. En de manier waarop was bijna identiek als de eerste twee duels. In de beginfase achter te komen, daarna sterk terugkomen en in de slotfase toeslaan. Er werd met 24-29 gewonnen.

Er was veel publiek naar sporthal de Tulp gekomen. Zo’n 150 supporters uit Noord Holland en ongeveer hetzelfde aantal Zuid Hollanders. Het Maedilon/VZV vak was rood wit gekleurd. In de moeilijke fases vormden ze een geweldige steun voor hun ploeg.

Foreholte begon beter aan dit duel. Ze namen al snel een 5-1 voorsprong mede door twee benutte zevenmeterworpen. Een pingel voor Maedilon/VZV belandde daarentegen op de lat. Lisanne Kolken, Linsey Perre en Lotte Prak verkleinden de opgelopen achterstand. Britt Stegers, die na 13 minuten spelen haar opwachting maakte in het veld scoorde twee maal achter elkaar, waardoor de stand gelijk getrokken werd.6-6.

Maar weer was het Foreholte, dat drie punten voorkwam. Door doelpunten van Kim Jimmink, Maud Kruijer en Joyce Hillen werd het weer gelijk. 9-9.

Hoewel Maedilon/VZV voor het eerst in de wedstrijd bij 9-10 op voorsprong kwam, was het toch de tegenstander, die bij rust voorstond. 13-12, voornamelijk door een paar treffers van Foreholte speelster Wendy Smits. De twaalf doelpunten in de eerste helft van Maedilon/VZV kwamen van de hand van liefst negen verschillende speelsters. Dit toont aan, dat het in de breedte wel goed zit bij de groep.

Dan de tweede helft. Het zou een waar spektakel stuk worden. Beide teams zouden nauwelijks met zes veldspeelsters in het veld staan. Zoveel twee minuten straffen werden er uitgedeeld door het jonge scheidsrechterskoppel. En dat kwam niet doordat beide teams gemeen speelden. Er werd wel gestreden tot op het bot. Dit zorgde ervoor, dat Britt Stegers en een Foreholte speelster met rood het veld moesten verlaten door drie maal twee minuten.

Ondertussen ging de strijd door. Om en om werd er gescoord. Het was lange tijd niet te zeggen wie er als winnaar uit de bus zou komen. Tot 20-20 ging het gelijk op met nog twaalf minuten op de klok. En net zoals in de wedstrijden tegen DSVD en Fortissimo was Maedilon/VZV de betere ploeg in de slotfase. Foreholte was gesloopt toen Lotte Houtenbos en Kim Jimmink voor 23-25 en 23-26 zorgden. Het mooiste doelpunt kwam van de hand van Joyce Hillen en niet van haar rechter, maar van haar zwakkere linker.

De coach van Foreholte Ricardo Clarijs feliciteerde Betty Plasmeyer twee minuten voor het eindsignaal al met de overwinning. Maar de speelsters van Maedilon/VZV denderden door in de wetenschap dat het doelgemiddelde aan het einde van de wedstrijdenreeks bepalend kan zijn. Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken bepaalden de eindstand op 24-29.

De ontlading was groot na het laatste eindsignaal. Voor de derde maal op rij hadden de meiden uit ’t Veld in de slotfase de wedstrijd naar zich toegetrokken. Op karakter en met een tomeloze energie. Gelukkig is de volgende wedstrijd pas over een week. En dat wordt weer een kraker nl tegen DSVD uit.

Doelpunten: Britt Stegers 5, Lisanne Kolken 4, Lotte Houtenbos 4, Lotte Prak 4, Maud Kruijer 3, Joyce Hillen 3, Kim Jimmink 2,Djazzmin Trabelsi 2, Linsey Perre 1, Albertine Abube 1.