Massasprint om vier EK-tickets

2

De Oranjemannen hopen zich zondag in Almere als een van vier beste nummers drie van de EK-kwalificatiecyclus te plaatsen voor de eindronde in 2020. Winst op Letland is noodzakelijk om te mogen rekenen.

Door de zege van Letland op Slovenië kan Nederland niet meer tweede in groep 4 worden. De winstpartij van de Oranjemannen op Estland betekent dat de nationale ploeg derde eindigt en zo mag blijven hopen op een van vier extra tickets.

Naast de top-2 uit de acht verschillende ploegen mogen ook de vier beste nummers drie afreizen naar de eindronde. Daarbij wordt gekeken naar de resultaten tegen de nummer één en twee uit de poule. De uitslagen tegen de hekkensluiter van de poule worden bij de rekensom geschrapt.

Zo staat Nederland in de tussenstand op nul punten. De formatie van Richardsson wist twee keer te winnen van Estland, maar doordat de Noord-Europeanen definitief laatste zijn in groep 4 raakt Oranje de punten kwijt. Een winstpartij op Letland en het huidige doelsaldo van de nationale ploeg biedt kansen.

1. Bosnië, 2 punten, -10
2. Montenegro, 2 punten, -15
3. Servië, 1 punt, -9
4. Nederland, 0 punten, -12

5. Turkije, 0 punten, -16
6. Polen, 0 punten, -19
7. Roemenië, 0 punten, -23
8. Italië, 0 punten, -29

Alle huidige nummers drie van de acht kwalificatiegroepen spelen op zondag tegen een hoger geklasseerd team, waardoor waardevolle punten op het spel staan. Evenals Nederland komen ook kanshebbers Montenegro, Servië en Polen tijdens de laatste speelronde van de EK-kwalificatiereeks in actie in eigen huis.

1. Bosnië, uit tegen nummer 1 Tsjechië
2. Montenegro, thuis tegen nummer 2 Oekraïne
3. Servië, thuis tegen nummer 2 Zwitserland
4. Nederland, thuis tegen nummer 2 Letland

5. Turkije, uit tegen nummer twee IJsland
6. Polen, thuis tegen nummer 2 Israël
7. Roemenië, uit tegen nummer 1 Frankrijk
8. Italië, uit tegen nummer 1 Hongarije

Foto: FotoReza

2 REACTIES

  1. Volgens mij: als Polen wint van Israel wordt Israel 3e met 2 punten en doelsaldo van minimaal -30. Dan zou Oranje bij winst in ieder geval Israel voorbij gaan.
    Of reken ik fout?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here